Poniedziałek 14.10

Śniadanie:

KAKAO SŁODZONE MIODEM, PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, SZYNKĄ WIEJSKĄ, SAŁATĄ ZIELONĄ, PAPRYKĄ ZIELONĄ, .ALERGENY:1,7


Obiad:

KREM Z BROKUŁÓW Z GROSZKIEM PTYSIOWYM, KLUSKI SEROWE Z MASŁEM, SURÓWKA Z MARCHWI, JABŁEK, AVOCADO, KOMPOT TRUSKAWKOWY. .ALERGENY:1,3,7,9


Podwieczorek

NAPAR Z OWOCÓW, CHAŁKA Z MASŁEM, BORÓWKA AMERYKAŃSKA.ALERGENY:1,7


 

Wtorek 15.10

Śniadanie:

PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU, CHLEB ORKISZOWY Z MASŁEM, SZCZYPIORKIEM, SEREM ŻÓŁTYM, JABŁKO, WODA MINERALNA Z CYTRYNĄ. .ALERGENY:1,7


Obiad:

ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI, GULASZ Z KASZĄ Z FILETA Z INDYKA, FASOLKA SZPARAGOWA Z MASŁEM, BUŁKĄ TARTĄ, KOMPOT WIELOOWOCOWY. .ALERGENY:1,7,9


Podwieczorek:

HERBATA MIĘTOWA, BUŁECZKI DROŻDŻOWE, MARCHEW SUROWA. .ALERGENY:1,3,7


 

Środa 16.10

Śniadanie:

HERBATA Z CYTRYNĄ, CHLEB ŻYTNI I RAZOWY Z MASŁEM, SZCZYPIORKIEM, JAJECZNICA, PAPRYKA CZERWONA. .ALERGENY:1,3,7


Obiad:

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM PEŁNE ZIARNO, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, DORSZ PANIEROWANY, MIZERIA Z OGÓRKA ZIELONEGO, KOMPOT GRUSZKOWY. .ALERGENY:1,3,4,7,9


Podwieczorek:

BUDYŃ ŚMIETANKOWY Z SOKIEM Z MALIN, CIASTECZKA BEZ CUKRU, ŚLIWKA. .ALERGENY:1,7


 

Czwartek 17.10

Śniadanie:

PŁATKI OWSIANE NA MLEKU, PIECZYWO PSZENNO ŻYTNIE Z MASŁEM, TWAROŻKIEM BIAŁYM, RZODKIEWKĄ, SZCZYPIORKIEM, ORZECHY ŁUSKANE,GRUSZKA, NAPAR Z OWOCÓW SUSZONYCH. .ALERGENY:1,7,8


Obiad:

ZUPA KALAFIOROWA Z MAKARONEM, ZIEMNIAKI, KOTLET MIELONY Z INDYKA, BURACZKI CZERWONE Z JABŁKIEM, ŻURAWINĄ, KOMPOT TRUSKAWKOWY. .ALERGENY:1,3,7,9


Podwieczorek:

HERBATA MIĘTOWA, ROGALIK Z MASŁEM, JABŁKO..ALERGENY:1,7


 

Piątek 18.10

Śniadanie:

KAWA Z MLEKIEM SŁODZONA MIODEM, PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, SZCZYPIORKIEM, MAKRELĄ WĘDZONĄ, SEREM ŻÓŁTYM, OGÓRKIEM KISZONYM, JABŁKO..ALERGENY:1,4,7


Obiad:

ŻUREK Z JAJKIEM I ZIEMNIAKAMI, RYŻ NA MLEKU Z MUSEM TRUSKAWKOWYM ZE ŚMIETANĄ, KOMPOT JABŁKOWY. .ALERGENY:1,3,7,9


Podwieczorek:

CAŁY BANAN, WAFLE KUKURYDZIANE, WODA MINERALNA Z CYTRYNĄ


 


*SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę(1)
b) maltodekstryn na bazie pszenicy(1)
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina.

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego(1)
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:

a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego
b) laktitolu

8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne

(1)  Oraz produkty pochodne, o ile obróbka, jakiej je poddano, najprawdopodobniej nie wpływa na zwiększenie alergenności, ocenionej przez właściwy organ w odniesieniu do produktu, z którego powstały.